Jaarthema: Spelen is troef!

Spelenderwijs krijgen kinderen en jongeren de kans om zich te ontplooien bij KSA. Mede door interactie en samenwerking met anderen leren ze over zichzelf en over de wereld rondom hen. Als KSA’er ga je elke uitdaging spelenderwijs aan. Daar bovenop hebben de kinderen en jongeren bij KSA massa’s plezier.  

Spelen was vorig jaar meer dan ooit een uitdaging. KSA-leiding toonde veel flexibiliteit en creativiteit. Ze pasten zich aan naar het online kader waarin gespeeld moest worden. Daar was en is er enkel maar sterke bewondering voor en ook dit jaar zal hun creativiteit blijven floreren zowel online als offline. Als KSA zetten we opnieuw het buitenspelen extra in de verf. Want waar kunnen we ons beter uitleven dan buiten?   

Verder staat bij KSA leeftijdsgericht werken centraal en dat is best wel uniek. De leeftijdsgebonden aanpak weerspiegelt de verscheidenheid aan activiteiten. Door onze groepen leeftijdsgericht te organiseren krijgen alle kinderen en jongeren spelletjes, uitdagingen en begeleiding op maat. Van het fantasievol spelen voor de kleintjes tot het uitdagend spel voor de ouderen. Voor elk is er wat wils bij KSA. 

Spelen is ook vertellen over ridders en prinsessen en dromen over piraten en rovers. Met een sterk verhalend kader dat jong en oud tijdloos prikkelt, ontpopt elke activiteit zich tot een grenzeloze fantasiewereld. Samen worden de zotste dingen ontdekt en gekste monsters verslaan. 

Daarnaast worden er verschillende waarden en normen meegegeven tijdens het spelen. Eén van de belangrijkste waarden is respect. Respect voor het spel, de spelregels en de spelmakers. Respect voor jezelf, de anderen en de omgeving. KSA’ers zijn zich bewust van de omgeving waarin ze spelen en tonen daarvoor te allen tijde respect.   
 
Als laatste benadrukt KSA dat spelen een basisrecht is voor elk kind. Het recht op échte vrije tijd en de daarbij horende speelruimte. KSA biedt die speelruimte en de nodige omkadering aan heel wat kinderen of jongeren over heel Vlaanderen. Er wordt rekening gehouden met de draagkracht van elke groep om optimaal spelplezier te garanderen. Zo creëren we bij KSA een plek voor iedereen om te spelen. 

Laat het duidelijk zijn dat spelen echt dé troef is van KSA!